shaklee pulau pinang

Google+ Followers

Wednesday, 29 October 2014

AKU JATUH CINTA PADA VIT C SHAKLEE

Assalamualaikum....salam sayang buat kalian,,,,
buat anda yang saya kasihi...disini saya ada sedikit perkongsian
tentang nutrisi Shaklee...
THE BEST NUTRISI yang saya amalkan serta tak pernah tinggal...
peneman disisi..VIT C SHAKLEE..
sebab apa saya kata PENEMAN DISISI ????

sebab I love vit c...hihi

1) kurangkan mata berair dikala waktu pagiku..
  (resedung lah..)
2) dah resedung,,pasti2 hidung berhingus..(cair mcm air)
3) selsema yang memang saya tak suka...rimas
4) kulit soft je...lembab-lembab aje...
  (tak de nak kering2 mcm dulu2 tu)
5) yang paling best nak SHARE ngan korang adalah....
 dulu serius kulit muka saya memang teruk giler...lopak2 bekas
 demam campak..sedih sgt2..malu giler nak jupa kwn2,,
 tengok cermin memang rasa down sebab muka dah la berlopak-lopak
 pastu bekas jerawat batu..(nanah besor2)
 warna kulit tak sekata...minyak niii tak cakap ler,,
 senang cakap memang tak suka la dekat kulit yang dulu dengan yang
 sekarang....
*sedih tau hati ni...hanya yang merasai ja yang tahu kan !!!

lepastu jupa la dengan product Shaklee ni...
nak bajet masa tu maklumla gaji bukan besar sangat...
saya cuba je tapi tak pernah bagi harapan pun yang lepas ni muka mesti OK...
seingat saya la..product yang first saya beli adalah VIT C..
dalam hati aku beli ni mahal gak...tapi tak pe saya cuba je la,,
kalau tak cuba mana nak tau kan..
hujung januari saya beli..yang best kumpul2 oder dapat join
Shaklee FREE...
bermula dari botol 1 sampai skrg..tak pernah saya tinggal...



HASIL VIT C SHAKLEE
 
syukur alhamdullilah dengan berkat sabar dan dengan izinnya...
dan tanpa sebarang product pengelupasan...

sekarang saya berani cakap saya adalah peminat setia vit c
sebab ..
*mudah sebab bersifat tablet
*semulajadi
*selamat
*halal

kalu korang semua nak cuba vit c ni...
nak rasa kehebatan vit c ni
boleh PM saya
LindaLynn
#pengedarshakleepenang      
#pengedarshakleepenang
cod;bukitmertajam
perai,bandarperda
bertam...


Di bawah ini Mama senaraikan sebab-sebab untuk kita jadikan vitamin C ini sebagai rutin ahrian:
  1. Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
  2. Tubuh kita akan kehilangan vitamin C  semasa melakukan aktiviti harian.
  3. Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
  4. Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
  5. Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.
Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:
  1. Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  2. Mencerahkan kulit.
  3. Melambatkan proses penuaan.
  4. Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee jgua bagus untuk:
  1. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  2. Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  3. Mengatasi masalah gusi berdarah.

selamat mencuba...



No comments:

Post a Comment